Коскен порцелан

 Коскен порцелан
Коскениот порцелан е поздрав од обичниот, овозможувајќи од него да се изработуваат пофини производи со потенки ѕидови, кои сепак поиздржливи. За прв пат таков порцелан е произведен во Англија во XVIII век. Но иако технологијата на изработка е стара, производите од коска никогаш не излегуваат од мода. Тие се високо ценети и до денес, бидејќи даваат особен ретро-изглед на секој дом и секоја маса.

Категории