Korkmaz серија Alfa

Korkmaz серија Alfa
Серија Alfa - Отпорни и корисни помошници во вашата кујна.

Карактеристики и предности на садовите од серијата:
- Серијата Alfa нуди голем број на разновидни садови по форма и димензии, па еден кулинарски мајстор има можност да избере .
- Материјалот од кој се изработени садовите Alfa - полиран нерѓосувачки челик 18/10 Cr-Ni (Inox), се одликува со извонредна отпорност на абење и корозија.
- Специјално задебелени челични рачки на тенџерињата од серијата се исклучително погодни за држење, здрави, сигурни и не се загреваат при готвење.
- Тројното дно дистрибуира топлина брзо и рамномерно.
- Садовите Alfa се компатибилни со сите видови на плотни, вклучувајќи ги и Индукциските.
- Површината на садовите од серијата е обработена на таков начин што е отпорна на гребење.
Така вашите тенџериња Alfa изгледаат нови и одржувани дури и по години употреба.

Категории